Participatiebijeenkomst Nieuw Binderen Helmond

24
FEB
Op donderdag 24 februari 2022 organiseert Nieuw Binderen B.V. in samenwerking met de gemeente Helmond een bijeenkomst omtrent de plannen voor de nieuwe woonbuurt Nieuw Binderen. Via een samenwerkingsproces met de buurtbewoners (een participatieproces) bepalen we hoe Nieuw Binderen eruit komt te zien. Sinds 2019 zijn we daarom al in gesprek met verschillende belangenverenigingen en we zijn nu toe aan de volgende stap in dit proces.

Voor Nieuw Binderen maakte VFO Architects I Urban Design aan de hand van onder andere de inbreng die de belangenverenigingen hebben gegeven diverse proefontwerpen. Graag horen wij van u wat u hieraan goed of juist minder goed vindt en waar we kunnen verbeteren. Daarnaast zijn wij ook benieuwd naar uw mening over verschillende thema’s die in de ontwerpen terug te zien zijn. Denk aan type woningen, groen en verkeer.

Graag nodigen we buurtbewoners en belanghebbenden daarom nu uit om verder met ons mee te denken. U kunt uw inbreng zowel tijdens een bijeenkomst op 24 februari a.s. als op digitale wijze via de website www.nieuwbinderen.nl geven. Allebei kan natuurlijk ook.

Deelnemen aan de bijeenkomst
Als u aan de bijeenkomst deel wilt nemen dan bent u daarvoor van harte uitgenodigd op 24 februari tussen 15:00 en 20:00 uur in het gebouw van ROC Ter Aa. We hebben in dat tijdsbestek om 15:00 uur, 16:30 uur en 18:30 uur een sessie van één tot anderhalf uur gepland waarin Nikol van de Goor van Pittiger in planologie het proces begeleidt, Arjan Onstenk van VFO Architects I Urban Design zijn ideeën toelicht en u tijd heeft om uw eigen inbreng te delen. We hebben ervoor gekozen om de bijeenkomst op deze manier te houden zodat er dan niet te veel mensen tegelijkertijd aanwezig zijn, waardoor we ons aan de anderhalve meter afstand kunnen houden. Het geeft ook meer tijd om persoonlijk met u in gesprek te gaan.

Omdat er per sessie een maximum aantal deelnemers kunnen meedoen is het nodig dat u zich van tevoren aanmeldt. Aanmelden doet u via info@pittiger.com, waarbij u aangeeft met hoeveel mensen u wilt komen en naar welk tijdsbestek uw voorkeur uitgaat. Een paar dagen voor de bijeenkomst krijgt u een bevestiging van uw aanmelding, hoort u binnen welk tijdsbestek u welkom bent en waar u precies moet zijn. Graag ontvangen wij uw aanmelding voor 21 februari.

Digitaal participeren
Digitaal participeren kan via www.nieuwbinderen.nl. Vanaf 25 februari tot 9 maart 2022 kunt u hier de nieuwe proefontwerpen van VFO Architects I Urban Design, uitgewerkt in 2- en 3D-beelden en twee filmpjes, zien. Via de online participatietool kunt u straks uw mening geven. Let op: u kunt de online participatietool maar één keer invullen.